Prostreno.cz

Hruškový dezert s mascarpone

Letní lehký, jemný hruškový dezert.

27.07.2015 lanvin
35min

20min příprava

15min vaření

776 kJ / 185 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Každou hrušku rozkrojte na 6 klínků a pokapejte je citronovou šťávou.
  2. V rendlíku s rozpuštěným máslem hrušky krátce orestujte.
  3. Přidejte hnědý cukr a míchejte, až se všechny hrušky obalí cukrem.
  4. Přidejte brandy, nebo koňak a přiveďte k varu, pak hrušky odstavte z ohně.
  5. Smíchejte mascarpone s javorovým sirupem.
  6. Hrušky podávejte se sýrem mascarpone.
  7. Hrušky můžete podávat teplé i studené.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,02 g
  • Sacharidy:

    257,20 g
    • Cukry:

      177,54 g
  • Tuky:

    136,01 g
  • Vláknina:

    21,00 g

Aktivita pro spálení:

579 kcal
72

minut jízdy na kole

55

minut běhu

172

minut uklízení





Podobné recepty

Mrkvový dezert

(26 hlasů)
30min
401 kJ

Dezert s rebarborou

(23 hlasů)
1h a 5min
395 kJ

Borůvkový koláč s drobenkou

(18 hlasů)
1h a 10min
1027 kJ
Více receptů

Celkem 10 komentářů

Avatar
Avatar maxiking
04.05.2016
Avatar hedvika
27.04.2016
Avatar hedvika
16.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

hnědý cukr

380 kcal / 100g
B0 g
S98 g
T0 g

houska

265 kcal / 100g
B8 g
S49 g
T3 g

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hruškový dezert s mascarpone

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba