Prostreno.cz

Salát z bulguru

Tento salát je podávaný jako hlavní chod, díky bulguru přestanete považovat salát za "hladové jídlo".

29.07.2015 Mikeš
1h a 35min

1h a 20min příprava

15min vaření

897 kJ / 214 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Bulgur připravte podle návodu na obalu, místo vody použijte třeba zeleninový vývar.
  2. Ve velké míse prošlehejte jogurt, olivový olej, citronovou kůru, citronovou šťávu a pepř.
  3. Přidejte na velmi tenké plátky pokrájenou okurku, scezenou, propláchnutou cizrnu, připravený, vychladlý bulgur a lístečky oregana, nebo máty, podle toho, co vám chutná víc.
  4. Promíchejte, přikryjte a nechte alespoň hodinu v chladu uležet.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,40 g
  • Sacharidy:

    313,95 g
    • Cukry:

      19,11 g
  • Tuky:

    69,58 g
  • Vláknina:

    85,95 g

Aktivita pro spálení:

323 kcal
40

minut jízdy na kole

30

minut běhu

96

minut uklízení





Podobné recepty

Salát z červených brambor

(19 hlasů)
40min
538 kJ

Salát z rajčat

(19 hlasů)
25min
345 kJ

Zelené fazolky s mandlemi

(16 hlasů)
25min
580 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z bulguru

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba