Prostreno.cz

Jehněčí s červeným vínem

U nás si jehněčí získává popularitu jen pozvolna, vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který můžete podávat i při slavnostnější příležitosti.

05.08.2015 lentilka
2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

828 kJ / 197 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Ve velkém hrnci na rozpuštěném másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  3. Zaprašte moukou a chvíli míchejte.
  4. Za stálého míchání přidejte víno, vodu, kostku masoxu přiveďte k varu a vařte na mírném ohni, až se tekutina zredukuje na polovinu.
  5. Jehněčí kýtu vytvarujte do válečku a ovažte potravinářským provázkem, aby maso drželo tvar.
  6. Maso orestujte ze všech stran na oleji.
  7. Pak maso dejte do pekáčku, přelijte připraveným vínem a duste v troubě doměkka.
  8. Měkké maso nechte odpočinout 10 minut, odstraňte provázek a nakrájejte na medailonky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    187,66 g
  • Sacharidy:

    151,76 g
    • Cukry:

      36,86 g
  • Tuky:

    223,70 g
  • Vláknina:

    14,40 g

Aktivita pro spálení:

982 kcal
122

minut jízdy na kole

93

minut běhu

293

minut uklízení





Podobné recepty

Marinované jehněčí kotletky

(14 hlasů)
1h a 15min
1221 kJ

Jehněčí kari

(16 hlasů)
1h a 50min
773 kJ

Plněná jehněčí plec

(14 hlasů)
1h a 55min
1332 kJ
Více receptů

Celkem 12 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
29.04.2016
Avatar Anonym
15.04.2016
Avatar verrca
14.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

šalotka

72 kcal / 100g
B2 g
S16 g
T0,1 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

vepřová kýta

143 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s červeným vínem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba