Prostreno.cz

Pikantní polévka z čerstvých rajčat

Letní polévka z čerstvých rajčat s bazalkou a chilli papričkou.

07.08.2015 sun
40min

20min příprava

20min vaření

343 kJ / 81 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rajčata oloupejte a nakrájejte.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte nasekaný česnek a na tenké proužky nakrájenou chilli papričku, míchejte 1 minutu.
  3. Přidejte oloupaná, nakrájená rajčata, vývar a vařte 10 minut.
  4. Do polévky nalámejte toustový chléb, přidejte nasekanou bazalku, plátky lilku a vařte 5 minut.
  5. Dochuťte solí a cukrem.
  6. Podávejte posypané strouhaným sýrem, nejlépe s bagetou.

TIP:

Polévku můžete podávat v letním horku vychlazenou.

Pecorino je slaný tvrdý sýr z ovčího mléka, používá se na strouhání stejně jako parmezán.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    127,75 g
  • Sacharidy:

    374,88 g
    • Cukry:

      74,57 g
  • Tuky:

    169,72 g
  • Vláknina:

    42,32 g

Aktivita pro spálení:

538 kcal
67

minut jízdy na kole

51

minut běhu

160

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka s kukuřicí

(18 hlasů)
45min
504 kJ

Bramborová kořeněná polévka

(16 hlasů)
45min
229 kJ

Ovocná rýžová polévka

(15 hlasů)
45min
420 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

lilek

25 kcal / 100g
B1 g
S5 g
T0,3 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

bageta

270 kcal / 100g
B8 g
S50 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pikantní polévka z čerstvých rajčat

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba