Prostreno.cz

Bílá čokoládová pěna s ovocem

Bílá čokoládová pěna s jablky je delikatesní dezert, který se rozplývá v ústech.

19.08.2015 sun
50min

45min příprava

5min vaření

1098 kJ / 262 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni a nechte vychladnout - ne ztuhnout.
  2. Šlehačku vyšlehejte do tuha, lehce vmíchejte crème fraîche a promíchejte s čokoládou.
  3. Čokoládu rozdělte do 4 sklenic a dejte vychladit.
  4. Oloupaná jablka nakrájejte na kostičky, dejte do rendlíku s máslem, přidejte zázvor a jablka a poduste přibližně 2 - 3 minuty, odstavte z ohně, přidejte nasekanou mátu, citronovou šťávu i nastrouhanou kůru, med a promíchejte. Podušená jablka nechte vychladnout.
  5. Do každé sklenice dejte na čokoládu připravená jablka a ozdobte rybízem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,46 g
  • Sacharidy:

    227,17 g
    • Cukry:

      200,27 g
  • Tuky:

    281,56 g
  • Vláknina:

    18,80 g

Aktivita pro spálení:

875 kcal
109

minut jízdy na kole

83

minut běhu

261

minut uklízení





Podobné recepty

Bábovka se skořicí a ořechy

(24 hlasů)
1h a 40min
1292 kJ

Dýňový chlebíček

(16 hlasů)
1h a 15min
1014 kJ

Rumový chlebíček

(21 hlasů)
1h a 5min
1361 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Valentýnské tousty

15min
(20 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)

Velké jablkové palačinky

45min
(20 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bílá čokoládová pěna s ovocem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba