Prostreno.cz

Bábovka se skořicí a ořechy

Vláčná, skvělá, plná brusinek… určitě vyzkoušejte.

21.04.2015 lentilka
1h a 40min

40min příprava

60min vaření

1292 kJ / 308 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Smíchejte 50 g mouky, 125 g hnědého cukru, ¼ lžičky soli a ½ lžičky skořice.
  3. Přidejte hrubě namleté ořechy, 50 g másla a prsty vypracujte na “drobenku“.
  4. Zbývající mouku, sůl, skořici, prášek do pečiva a jedlou sodu prosejte do mísy.
  5. Zbývající máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do světlého krému.
  6. Přidejte vejce, jedno po druhém, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte.
  7. Přidejte proseté přísady.
  8. Brusinky obalte ve 3 lžících mouky a vmíchejte je do těsta.
  9. Třetinu těsta nalijte do vysypané formy, posypte polovinou drobenkové směsi.
  10. Přelijte druhou třetinou těsta, posypte drobenkovou směsí a přelijte poslední třetinou těsta.
  11. Pečte přibližně 1 hodinu.
  12. Na polevu vymíchejte moučkový cukr s javorovým sirupem.
  13. Vychladlou bábovku přelijte polevou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    81,95 g
  • Sacharidy:

    580,39 g
    • Cukry:

      326,08 g
  • Tuky:

    271,18 g
  • Vláknina:

    28,76 g

Aktivita pro spálení:

506 kcal
63

minut jízdy na kole

48

minut běhu

151

minut uklízení





Podobné recepty

Ovocný koláč s mandlemi

(17 hlasů)
1h a 5min
1101 kJ

Mandarinky s jogurtem

(26 hlasů)
40min
586 kJ

Jablka pošírovaná v jablečném cideru

(18 hlasů)
55min
864 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bábovka se skořicí a ořechy

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba