Prostreno.cz

Chutney z tomelu

Skvělé indické chutney.

21.08.2015 lentilka
1h a 15min

25min příprava

50min vaření

345 kJ / 82 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kaki oloupejte a nakrájejte na kousky.
  2. Cibuli nakrájejte na malé kostičky.
  3. Ve velkém rendlíku rozehřejte olej a nechte cibuli zesklovatět.
  4. Přidejte zázvor, na malé kostičky nakrájenou kapii a restujte 2 minuty. Přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.
  5. Přidejte ocet a míchejte, až se ocet odpaří.
  6. Nakonec přidejte kaki a vařte 1 minutu.
  7. Zalijte džusem, přidejte koření a lehce osolte, vařte 20 - 30 minut, až se tekutina odpaří.
  8. Odstavte z ohně a vmíchejte ořechy.
  9. Dejte do skleniček, uzavřete a uchovejte v chladu.

TIP:

Kaki je lesklý zářivě oranžový plod. Někdy je jeho barva až do červena. Srovnáván bývá s tvarem rajčete. Kaki se jí hlavně čerstvé. Slupka se nekonzumuje. Nejlepší je ho oloupat jako jablko nebo rozříznout a vyjíst lžičkou podobně jako kiwi.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,52 g
  • Sacharidy:

    335,61 g
    • Cukry:

      178,68 g
  • Tuky:

    149,74 g
  • Vláknina:

    60,04 g

Aktivita pro spálení:

621 kcal
77

minut jízdy na kole

59

minut běhu

185

minut uklízení





Podobné recepty

Nakládané červené papriky

(9 hlasů)
30min
321 kJ

Rajčatový chilli džem

(12 hlasů)
60min
539 kJ

Relish ze zelených rajčat

(10 hlasů)
55min
244 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Valentýnské tousty

15min
(20 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chutney z tomelu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba