Prostreno.cz

Medový tuřín se šalotkou

Skvělá příloha, kterou můžete podávat například ke grilovaným jehněčím kotletkám.

21.08.2015 lentilka
30min

15min příprava

15min vaření

370 kJ / 88 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Tuřín a šalotky oloupejte, tuřín nakrájejte na kostky, šalotky překrojte. Na oleji s máslem zeleninu orestujte.
  2. Přidejte med, kávu a sůl podle chuti. Duste přikryté přibližně 15 minut.

TIP:

Tuřín má dlouhou historii, pěstovaly ho už starověké národy ve Středomoří. Tato kořenová zelenina se hodí skvěle do teplých salátů, ale i k masu. Obsahuje vitamin C a vápník.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,70 g
  • Sacharidy:

    346,78 g
    • Cukry:

      173,12 g
  • Tuky:

    46,76 g
  • Vláknina:

    57,00 g

Aktivita pro spálení:

470 kcal
58

minut jízdy na kole

44

minut běhu

140

minut uklízení





Podobné recepty

Vodnice zelenina

(24 hlasů)
30min
246 kJ

Pikantní žampióny

(19 hlasů)
25min
334 kJ

Gratinované brambory

(12 hlasů)
1h a 20min
564 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Medový tuřín se šalotkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba