Prostreno.cz

Melounový sorbet s mátou

Sorbet je vhodný i pro alergiky na laktózu nebo lepek. Obsahuje totiž jen ovoce, cukr, vodu a citron.

31.08.2015 lanvin
4h a 0min

4h a 0min příprava

0min vaření

206 kJ / 49 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V kastrolu smíchejte cukr s vodou, přiveďte k varu a povařte 5 minut. Uvařený sirup nechte vychladnout.
  2. Meloun rozkrojte a vyberte dužinu, kterou nakrájejte na kousky, vložte do mixéru, přilijte připravený sirup, šťávu z citronu, lístky máty a vše rozmixujte.
  3. Směs přelijte do nádoby, ve které dáte sorbet do mrazáku.
  4. V mrazáku nechte přibližně dvě hodiny. V průběhu mrazení sorbet na chvíli vyndejte z mrazáku a vidličkou našlehejte.
  5. Před podáváním nechte sorbet lehce rozmrazit.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,86 g
  • Sacharidy:

    113,18 g
    • Cukry:

      89,00 g
  • Tuky:

    6,75 g
  • Vláknina:

    3,96 g

Aktivita pro spálení:

112 kcal
14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení





Podobné recepty

Hrušky v sirupu

(20 hlasů)
40min
397 kJ

Čokoládoví ovesný dort

(24 hlasů)
2h a 0min
493 kJ

Rýžový dezert s malinami

(23 hlasů)
20min
637 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Melounový sorbet s mátou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba