Prostreno.cz

Psruh pečený v soli

Velmi jednoduchý recept na přípravu pstruha.

17.09.2015 lentilka
60min

20min příprava

40min vaření

152 kJ / 36 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rybu omyjte a osušte a naplňte bylinkami.
  2. Na dno většího pekáče nasypte kilo hrubé soli a položte na ni rybu. Pokud máte dost bylin, můžete je na ni klidně ještě naklást.
  3. Zbytek soli spojte v míse s bílky; směs později vytvoří požadovanou krustu. Hmotou překryjte rybu tak, aby nebyl vidět ani kousek. Povrch můžete ještě trošku pokropit vodou
  4. Troubu předehřejte na 180 ˚C.
  5. Doba pečení záleží na váze ryby: počítejte se čtvrthodinou na každého půl kila.
  6. Po upečení porušte ztvrdlou krustu nožem a rybu jemně vyjměte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    160,30 g
  • Sacharidy:

    3,47 g
    • Cukry:

      0 g
  • Tuky:

    39,48 g
  • Vláknina:

    0,30 g

Aktivita pro spálení:

1076 kcal
134

minut jízdy na kole

102

minut běhu

321

minut uklízení





Podobné recepty

Tilapie na oreganu

(20 hlasů)
40min
678 kJ

Domácí rybí nugety

(23 hlasů)
35min
604 kJ

Roládky ze sumce

(24 hlasů)
1h a 10min
362 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Psruh pečený v soli

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba