Prostreno.cz

Candát v omáčce z bílého vína

Rybí maso je nejen zdravé, ale dobře připravené má i skvělou chuť.

21.09.2015 sun
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

522 kJ / 124 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravte omáčku: do rendlíku nalijte víno, rybí vývar a vařte, až se tekutiny zredukují na polovinu.
  2. Do omáčky vmíchejte kukuřičný škrob rozmíchaný se 2 lžícemi vody a vařte 5 minut.
  3. Omáčku dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem, nakonec do omáčky vmíchejte studené máslo.
  4. Rybí filé osolte a jen lehce orestujte na másle, na plátky filé položte vybrané bylinky a filé stočte, takto připravené filé vložte do omáčky a nechte 5 - 10 minut (podle velikosti porce) na mírném ohni dusit.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,18 g
  • Sacharidy:

    63,64 g
    • Cukry:

      2,10 g
  • Tuky:

    64,58 g
  • Vláknina:

    6,00 g

Aktivita pro spálení:

260 kcal
32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

77

minut uklízení





Podobné recepty

Tilapie na oreganu

(20 hlasů)
40min
678 kJ

Domácí rybí nugety

(23 hlasů)
35min
604 kJ

Candát s fenyklovým salátem

(29 hlasů)
35min
659 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

okoun

82 kcal / 100g
B17 g
S0 g
T0 g

pepř a sůl

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Candát v omáčce z bílého vína

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba