Prostreno.cz

Kuřecí vývar recept

Domácí kuřecí vývar má vysokou nutriční hodnotu a na rozdíl od takového vývaru z bujónových kostek, je zdravý a výživný.

21.09.2015 sun
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

249 kJ / 59 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z kuřete odřízněte kousky tučné kůže.
  2. Kuře rozdělte na poloviny a vložte do velkého hrnce.
  3. Mrkev, petržel a celer očistěte a vcelku přidejte ke kuřeti.
  4. Stonek celeru opláchněte, nakrájejte na větší kousky a také vložte do hrnce.
  5. Cibuli nakrojte do poloviny a celou i se slupkou vložte do hrnce společně s oloupanými stroužky česneku.
  6. Přidejte koření sůl a do hrnce přilijte 3 litry vody.
  7. Přiveďte k varu, pak teplotu snižte tak, aby vývar jen lehce probublával a bez poklice vařte přibližně hodinu.
  8. Vývar sceďte, kuřecí maso oberte a přidejte do polévky, polévku dochuťte podle potřeby solí a pepřem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    226,36 g
  • Sacharidy:

    55,92 g
    • Cukry:

      13,63 g
  • Tuky:

    98,93 g
  • Vláknina:

    15,57 g

Aktivita pro spálení:

354 kcal
44

minut jízdy na kole

33

minut běhu

105

minut uklízení





Podobné recepty

Květáková krémová polévka

(26 hlasů)
30min
186 kJ

Hrachová polévka

(23 hlasů)
1h a 5min
249 kJ

Čočková polévka s klobásou

(23 hlasů)
50min
313 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuřecí vývar recept

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba