Prostreno.cz

Kynutý koláč z celozrnné mouky

Klasický kynutý koláč s ovocem.

12.10.2015 Mikeš
2h a 5min

1h a 30min příprava

35min vaření

1115 kJ / 266 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Droždí se lžičkou cukru vymíchejte do hladké kaše, zalijte vlažným mlékem, zaprašte trochou mouky, zamíchejte, přikryjte utěrkou a nechte 10 − 15 minut, než kvásek vyběhne.
  2. Do kvásku přidejte prosetou mouku, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, citronovou kůru a špetku soli.
  3. Vypracujte hladké těsto, které se nechytá mísy, zaprašte ho moukou, přikryjte utěrkou a nechte hodinu kynout. Během kynutí těsto alespoň dvakrát promíchejte, aby se těsto provzdušnilo a lépe kynulo.
  4. Drobenku připravte promícháním, nejlépe konečky prstů, uvedených ingrediencí na drobenku.
  5. Vykynuté těsto vytvarujte rovnoměrně na máslem vymazaný plech, na těsto rozprostřete ovoce, posypte drobenkou a okraje těsta potřete rozšlehaným vejcem.
  6. Pečte ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 35 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    121,40 g
  • Sacharidy:

    609,53 g
    • Cukry:

      268,12 g
  • Tuky:

    272,90 g
  • Vláknina:

    56,50 g

Aktivita pro spálení:

705 kcal
88

minut jízdy na kole

67

minut běhu

210

minut uklízení





Podobné recepty

Ovocný dezert

(18 hlasů)
40min
537 kJ

Jablečný koláč

(21 hlasů)
1h a 25min
1097 kJ

Koláč s jablky

(21 hlasů)
1h a 25min
910 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kynutý koláč z celozrnné mouky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba