Prostreno.cz

Dýňové rizoto

Jednoduché rizoto s dýni, nejen pro vegetariány.

21.10.2015 sun
55min

20min příprava

35min vaření

495 kJ / 118 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Zeleninový vývar zahřejte k varu.
  2. Dýni pokrájejte na malé kousky, cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  3. V hrnci na rozpáleném oleji orestujte cibuli, přisypte rýži a společně restujte asi 2 – 3 minuty.
  4. Přilijte bílé víno a míchejte, dokud se víno neodpaří a nevsákne do rýže.
  5. Postupně přilijte třetinu vývaru, za stálého míchání ho nechte vsáknout, přisypte nakrájenou dýni, přilévejte vývar, dokud není rýže měkká a rizoto krémové.
  6. Do hotového rizota vmíchejte máslo, nasekanou petrželku a dochuťte solí a pepřem.
  7. Rizoto můžete posypat nastrouhaným parmazánem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    77,08 g
  • Sacharidy:

    361,42 g
    • Cukry:

      13,12 g
  • Tuky:

    116,34 g
  • Vláknina:

    4,20 g

Aktivita pro spálení:

646 kcal
80

minut jízdy na kole

61

minut běhu

192

minut uklízení





Podobné recepty

Rizoto s cuketou

(7 hlasů)
45min
398 kJ

Rizoto se strouhaným sýrem

(14 hlasů)
50min
568 kJ

Rizoto s krevetami

(13 hlasů)
50min
440 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dýňové rizoto

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba