Prostreno.cz

Krémová polévka z pečených kaštanů

Kaštany se hodně používaly i ve staré české kuchyni. Hustá polévka, to je pro zimní čas to pravé.

19.02.2016 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

361 kJ / 86 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Máslo nechte rozpust v hrnci, přidejte na jemno nakrájenou šalotku a lehce ji orestujte.
  2. Přidejte nakrájený řapíkatý celer, čerstvý zázvor a pečené oloupané kaštany, ještě jednou lehounce orestujte a zalijte kuřecím vývarem.
  3. Vařte 35 minut, pak polévku rozmixujte (můžete propasírovat přes jemný cedník).
  4. Polévku dochuťte solí, pepřem, mletým zázvorem a zjemněte ušlehanou šlehačkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,52 g
  • Sacharidy:

    232,08 g
    • Cukry:

      36,42 g
  • Tuky:

    88,34 g
  • Vláknina:

    26,54 g

Aktivita pro spálení:

379 kcal
47

minut jízdy na kole

36

minut běhu

113

minut uklízení





Podobné recepty

Celerový krém

(24 hlasů)
40min
263 kJ

Polévka z předvařeného hrachu

(24 hlasů)
50min
239 kJ

Žampionová krémová polévka

(23 hlasů)
50min
384 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krémová polévka z pečených kaštanů

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba