Prostreno.cz

Jarní salát

Salát s květákem, okurkou, vejci a ředkvičkami.

29.02.2016 Mikeš
40min

30min příprava

10min vaření

764 kJ / 182 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V misce metličkou vyšlehejte ingredience na zálivku, podle chuti osolte a opepřete.
  2. Květák rozdělte na růžičky a povařte 3 - 4 minuty v osolené vodě, květák sceďte, přelijte studenou vodou a nechte okapat.
  3. Vařená vejce oloupejte a nasekejte.
  4. Na salátovou mísu uložte listy salátu, přidejte růžičky květáku, nakrájené ředkvičky, na kostičky nakrájenou okurku, posypte vejci a přelijte zálivkou.
  5. Ozdobte řeřichou a podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    125,56 g
  • Sacharidy:

    26,67 g
    • Cukry:

      4,75 g
  • Tuky:

    211,78 g
  • Vláknina:

    8,08 g

Aktivita pro spálení:

919 kcal
114

minut jízdy na kole

87

minut běhu

274

minut uklízení





Podobné recepty

Zelný salát s rajčaty recept

(19 hlasů)
25min
306 kJ

Salát z rukoly

(23 hlasů)
15min
902 kJ

Pestrý zeleninový salát

(29 hlasů)
30min
653 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

hlávkový salát

14 kcal / 100g
B1 g
S2 g
T0,3 g

ředkvičky

16 kcal / 100g
B1,1 g
S3 g
T0,1 g

hořčice

66 kcal / 100g
B4 g
S5 g
T6 g

Salátová okurka

15 kcal / 100g
B0,82 g
S3 g
T0,18 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jarní salát

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba