Prostreno.cz

Treska se zeleným chřestem

Chřest má rozmanité využití. Jeho sezona je poměrně krátká, vyzkoušejte rybu s chřestem.

08.03.2016 lanvin
45min

20min příprava

25min vaření

255 kJ / 60 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Tresku osolte a lehce opepřete nahrubo mletým barevným pepřem.
  2. Rybu opečte z obou stran na pánvi s olivovým olejem a máslem, pak přidejte 2 snítky tymiánu a celé stroužky česneku.
  3. Zastříkněte bílým vínem a 5 minut nechte dopéct v troubě rozehřáté na 180 °C.
  4. Chřest očistěte od zdřevnatělých částí a dejte na 4 minuty do horké, osolené vody, kterou držte těsně pod stupněm varu.
  5. Poté chřest vyjměte a krátce zchlaďte ve studené vodě s ledem.
  6. Rybu podávejte s chřestem a oblíbeným zeleninovým salátem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    146,50 g
  • Sacharidy:

    68,74 g
    • Cukry:

      19,00 g
  • Tuky:

    75,76 g
  • Vláknina:

    40,92 g

Aktivita pro spálení:

399 kcal
49

minut jízdy na kole

38

minut běhu

119

minut uklízení





Podobné recepty

Candát s fenyklovým salátem

(29 hlasů)
35min
659 kJ

Ryba na zelenině

(20 hlasů)
50min
361 kJ

Těstoviny s tuňákem

(37 hlasů)
1h a 10min
1125 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Valentýnské tousty

15min
(20 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)

Velké jablkové palačinky

45min
(20 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Treska se zeleným chřestem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba