Prostreno.cz

Hrušky s bezovým sirupem

Jemný hruškový dezert s mascarpone krémem.

10.03.2016 Mikeš
1h a 5min

45min příprava

20min vaření

510 kJ / 121 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Hrušky oloupejte, stopku neodkrojujte, hrušky podélně překrojte na polovinu a vykrojte jádřinec.
  3. V rendlíku smíchejte bezový sirup, med, jablečný džus a citronovou šťávu.
  4. Hrušky položte do malé zapékací misky, přelijte připraveným sirupem a dejte na 15 - 20 minut do předehřáté trouby. Doba pečení záleží na odrůdě a tvrdosti hrušek.
  5. Vyndejte z trouby a nechte hrušky vychladnout.
  6. Mascarpone vymíchejte s jogurtem, bezinkovým sirupem a jemně nastrouhanou limetkovou kůrou.Do rendlíku slijte šťávu z hrušek a svařte ji na polovinu.
  7. Na misku položte hrušku, kterou nakrájejte na plátky, ale jen kousek ke stopce, přidejte kopeček mascarpone a přelijte lžíci svařeného sirupu.
  8. Podávejte posypané nasekanými pistáciemi a sezónním ovocem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,43 g
  • Sacharidy:

    291,85 g
    • Cukry:

      210,10 g
  • Tuky:

    94,62 g
  • Vláknina:

    35,50 g

Aktivita pro spálení:

512 kcal
64

minut jízdy na kole

48

minut běhu

152

minut uklízení





Podobné recepty

Mandlová bábovka

(21 hlasů)
1h a 15min
1184 kJ

Jogurtovo -ananasový nápoj

(29 hlasů)
30min
365 kJ

Perník se zázvorem

(22 hlasů)
1h a 35min
1164 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Lívance nadýchané

25min
(1 hlasů)

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hrušky s bezovým sirupem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba