Prostreno.cz

Ústřice zapečené pod grilem

Velice luxusní předkrm pro milovníky ústřic.

11.03.2016 sun
45min

30min příprava

15min vaření

581 kJ / 138 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ústřice otevřete, vodu z nich sceďte do hrnce.
  2. Maso vyjměte z lastury, lastury odložte k pozdějšímu použití.
  3. Na másle nechte zpěnit šalotku se slaninou a zakápněte worcesterovou omáčkou.
  4. Pak přidejte smetanu, část vody z ústřic a dochuťte tabascem a solí.
  5. Do probublávající směsi přidejte vyloupané ústřice, zasypte je nasekanou petrželkou a pánev stáhněte ze sporáku.
  6. Směsí naplňte lastury a zasypte je směsí strouhanky, parmezánu a lístků tymiánu.
  7. Zapečte je pod grilem v troubě vyhřáté na maximum, dokud povrch nezezlátne. Nemělo by to trvat déle než dvě minuty.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    273,50 g
  • Sacharidy:

    186,27 g
    • Cukry:

      28,32 g
  • Tuky:

    178,23 g
  • Vláknina:

    13,50 g

Aktivita pro spálení:

894 kcal
111

minut jízdy na kole

85

minut běhu

266

minut uklízení





Podobné recepty

Losos plněný špenátem

(21 hlasů)
15min
461 kJ

Uzený losos s chřestem

(20 hlasů)
30min
622 kJ

Krevety s mangem

(18 hlasů)
30min
469 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Worcestrová omáčka

78 kcal / 100g
B1 g
S15 g
T0,25 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

Petržel

36 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T0,7 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Ústřice zapečené pod grilem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba