Prostreno.cz

Jehněčí kotleta na rozmarýnu

K velikonocům patří jehněčí maso.

16.03.2016 Mikeš
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

916 kJ / 218 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky a nasypte na dno pekáčku.
  2. Přidejte oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli, vložte očištěné maso, které předtím zprudka zatáhněte po obou stranách na pánvi (asi 2 minuty z každé strany), pak maso potřete částí česneku rozetřeného se solí.
  3. Zbylý česnek rozložte kolem masa, přidejte větvičky rozmarýnu, vše ještě trochu osolte, opepřete a podlijte vývarem.
  4. Pekáček zakryjte, vložte do trouby vyhřáté na 140 °C a pečte 40 minut.
  5. Hotové maso vyjměte a udržujte v teple.
  6. Šťávu v pekáčku prudce svařte a zredukujte na polovinu.
  7. Maso nakrájejte na jednotlivé kotlety a podávejte přelité šťávou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    324,55 g
  • Sacharidy:

    83,17 g
    • Cukry:

      11,71 g
  • Tuky:

    315,76 g
  • Vláknina:

    8,70 g

Aktivita pro spálení:

1053 kcal
131

minut jízdy na kole

100

minut běhu

314

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí kotleta s cizrnou

(11 hlasů)
2h a 20min
1022 kJ

Jehněčí medailonky s malinovým přelivem

(16 hlasů)
30min
1053 kJ

Jehněčí kýta v kokosovém mléce

(20 hlasů)
1h a 35min
833 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotleta na rozmarýnu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba