Prostreno.cz

Pečené jehněčí kotletky

Pečené jehněčí kotletky s karamelizovanou cibulkou a olivami.

16.11.2015 Mikeš
1h a 10min

20min příprava

50min vaření

916 kJ / 218 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Smíchejte česnek s olivovým olejem a rozmarýnem, osolte a opepřete.
  2. Z kotlet odřízněte přebytečný tuk a potřete je připravenou směsí.
  3. Maso zprudka zatáhněte po obou stranách na pánvi (asi 2 minuty z každé strany) a dopečte 40 minut v troubě vyhřáté na 140 °C.
  4. Pekáček s upečeným masem vyndejte, maso zakryjte alobalem a nechte pět minut stát.
  5. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky, dejte do rendlíku s rozpuštěným máslem, přidejte cukr a za stálého míchání nechte cibuli zkaramelizovat, k hotové cibuli vmíchejte olivy.
  6. Maso podávejte s těstovinou a karamelizovanou cibulí.

TIP:

Můžete připravit i z vepřového masa.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    313,72 g
  • Sacharidy:

    99,68 g
    • Cukry:

      17,22 g
  • Tuky:

    439,30 g
  • Vláknina:

    35,82 g

Aktivita pro spálení:

1380 kcal
172

minut jízdy na kole

131

minut běhu

411

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí kotleta s cizrnou

(11 hlasů)
2h a 20min
1022 kJ

Jehněčí medailonky s malinovým přelivem

(16 hlasů)
30min
1053 kJ

Jehněčí stopky

(14 hlasů)
2h a 50min
831 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečené jehněčí kotletky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba