Prostreno.cz

Jehněčí guláš

Guláš z marinovaného jehněčího masa.

20.11.2015 lentilka
2h a 10min

30min příprava

1h a 40min vaření

732 kJ / 174 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky a dejte do uzavíratelné, nízké misky, přidejte olej, koření, prolisovaný česnek a maso dobře promíchejte, nechte přes noc marinovat.
  2. Oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka orestujte s nakrájenou slaninou, přidejte maso i s marinádou a zprudka vše orestujte.
  3. Zalijte vínem, vývarem a duste 1h 30 minut, nebo dokud není maso měkké.
  4. 30 minut před koncem dušení přidejte k masu nakrájené houby a na kolečka nakrájenou mrkev.
  5. Maso podle chuti osolte, opepřete a zahustěte moukou rozmíchanou v malém množství vody, nebo použijte instantní jíšku.
  6. Hotové maso posypte nasekanou petrželkou.

TIP:

Jehněčí maso musí být při konzumaci vřelé, jedině tak si vychutnáte jeho lahodnou chuť.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    242,75 g
  • Sacharidy:

    102,14 g
    • Cukry:

      17,93 g
  • Tuky:

    277,63 g
  • Vláknina:

    13,77 g

Aktivita pro spálení:

1008 kcal
126

minut jízdy na kole

96

minut běhu

300

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí medailonky s malinovým přelivem

(16 hlasů)
30min
1053 kJ

Jehněčí stopky

(14 hlasů)
2h a 50min
831 kJ

Jehněčí kýta v kokosovém mléce

(20 hlasů)
1h a 35min
833 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí guláš

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba