Prostreno.cz

Krémová polenta se sýrem

Zkuste do svého jídelníčku zařadit polentu,je velmi sytá, proto vám k zahnání chuti i hladu postačí malá porce. Je bohatá na vlákninu, bílkoviny, vitamíny i minerály.

30.03.2016 Mikeš
30min

10min příprava

20min vaření

516 kJ / 123 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vodu a mléko nalijte do velkého rendlíku a na středním plameni přiveďte k varu.
  2. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu. Neustále ji prošlehávejte metlou, aby se netvořily hrudky. Stáhněte plamen na nízký.
  3. Vařečkou míchejte 5 - 20 minut podle typu polenty (instantní se vaří kratší dobu než obyčejná), nebo tak dlouho, aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby.
  4. Vmíchejte máslo, strouhaný sýr, petrželku, sůl a pepř.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    75,38 g
  • Sacharidy:

    154,46 g
    • Cukry:

      25,80 g
  • Tuky:

    95,07 g
  • Vláknina:

    14,00 g

Aktivita pro spálení:

383 kcal
47

minut jízdy na kole

36

minut běhu

114

minut uklízení





Podobné recepty

Květák se sýrem

(12 hlasů)
40min
446 kJ

Špagety s chřestem

(13 hlasů)
50min
446 kJ

Kuskus s rajčaty

(12 hlasů)
60min
338 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krémová polenta se sýrem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba