Prostreno.cz

Pečená ryba s kapary a citrony

Pečením získávají sladkovodní i mořské ryby velmi dobrou a výraznou chuť. V kombinaci s citronem jsou skvělé.

30.03.2016 Mikeš
45min

20min příprava

25min vaření

746 kJ / 178 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Citróny i s kůrou nakrájejte na tenká kolečka.
  2. Olej vetřete do kůže ryby, osolte je a opepřete.
  3. Třetinou citronových plátků a bylinkami vyložte malý pekáček, nebo zapékací misku a položte na ně 2 porce ryby.
  4. Na ryby položte plátky citrónů, bobkový list a na citrony položte další dvě porce ryb.
  5. Posypte kapary a přelijte rozpuštěným máslem.
  6. Pečte v troubě 20 - 25 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    125,60 g
  • Sacharidy:

    512,52 g
    • Cukry:

      13,10 g
  • Tuky:

    158,89 g
  • Vláknina:

    174,80 g

Aktivita pro spálení:

846 kcal
105

minut jízdy na kole

80

minut běhu

252

minut uklízení





Podobné recepty

Ryba pečená s pórkem

(13 hlasů)
50min
790 kJ

Pečený mořský vlk

(14 hlasů)
55min
390 kJ

Treska se zeleným chřestem

(17 hlasů)
45min
255 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená ryba s kapary a citrony

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba