Prostreno.cz

Chřest s jogurtovým přelivem

Křehké stonky chřestu přelité omáčkou je sama o sobě dokonalá kombinace.

05.04.2016 Mikeš
35min

20min příprava

15min vaření

254 kJ / 60 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve středně velké míse vyšlehejte jogurt, česnekový prášek, cibulový prášek, pepř a sůl.
  2. Pomalu, za stálého šlehání přidejte podmáslí.
  3. Nakonec vmíchejte jemně nasekanou pažitku. Nechte v lednici uležet (nejlépe přes noc).
  4. Na plech vyložený pečící papírem rozložte očištěný chřest.
  5. Chřest pokapejte olivovým olejem, posypte solí a pepřem. Pečte 10 - 12 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
  6. Chřest podávejte s jogurtovým přelivem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,41 g
  • Sacharidy:

    41,96 g
    • Cukry:

      20,79 g
  • Tuky:

    40,02 g
  • Vláknina:

    16,74 g

Aktivita pro spálení:

152 kcal
19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení





Podobné recepty

Pečený fenykl

(16 hlasů)
35min
433 kJ

Pomerančová karotka

(20 hlasů)
5h a 24min
318 kJ

Marinovaná cibule

(15 hlasů)
35min
192 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chřest s jogurtovým přelivem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba