Prostreno.cz

Rizoto s medvědím česnekem


Je sezóna medvědího česneku, vyzkoušejte rizoto s touto jarní bylinkou.

25.04.2016 Mikeš
60min

15min příprava

45min vaření

625 kJ / 149 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve větší pánvi poduste na rozehřátém oleji jemně pokrájenou šalotku.
  2. Přidejte rýži a za stálého míchání rýži orestujte, podlijte vínem a dál míchejte, dokud se všechno neodpaří a nevsákne do rýže.
  3. Přilijte jednu velkou naběračku horkého vývaru a dál míchejte, dokud je v pánvi vidět tekutina.
  4. Poté vlijte další naběračku,špetku kari a stejným způsobem pokračujte dál, dokud nespotřebujete vývar a rýže nezměkne na skus, trvá to asi patnáct minut.
  5. Jestliže spotřebujete všechen vývar a rýže není stále dost měkká, můžete namísto něj přilít trochu horké vody.
  6. Medvědí česnek operte pod tekoucí vodou, několikrát překrojte a přidejte k rýži.
  7. Nakonec vmíchejte máslo a scezený hrášek. Dochuťte solí a pepřem.
  8. Sundejte z ohně a nechte dvě minuty stát.
  9. Podávejte posypané parmazánem.

TIP:

Do rizota můžete použít i čerstvý, nebo mražený hrášek.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,11 g
  • Sacharidy:

    315,24 g
    • Cukry:

      21,94 g
  • Tuky:

    70,87 g
  • Vláknina:

    17,16 g

Aktivita pro spálení:

517 kcal
64

minut jízdy na kole

49

minut běhu

154

minut uklízení





Podobné recepty

Rizoto s cuketou

(7 hlasů)
45min
398 kJ

Rizoto se strouhaným sýrem

(14 hlasů)
50min
568 kJ

Krémové rizoto s lososem

(20 hlasů)
50min
604 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rizoto s medvědím česnekem


Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba