Prostreno.cz

Polévka z jedlých kaštanů

Kaštany se hodně používaly i ve staré české kuchyni.

27.04.2016 lanvin
1h a 45min

45min příprava

60min vaření

330 kJ / 78 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na rozehřátém másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte pokrájený řapíkatý celer, zázvor a kaštany.
  3. Dvě minuty opékejte, pak zalijte vývarem a přidejte tymián. Vařte 30 - 35 minut.
  4. Vyndejte tymián a polévku rozmixujte, osolte a okořeňte.
  5. Hustý krém zjemněte polovinou ušlehané smetany.
  6. Podávejte ozdobené smetanou.

TIP:

Příprava kaštanů:

Slupku nařízněte křížem, vložte do trouby předehřáté na 220 °C a dvacet minut pečte. Odstraňte vnější i vnitřní slupky. Naříznuté je lze i krátce povařit. Použít můžete i vařené -vakuované.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,32 g
  • Sacharidy:

    270,40 g
    • Cukry:

      35,57 g
  • Tuky:

    128,61 g
  • Vláknina:

    28,64 g

Aktivita pro spálení:

315 kcal
39

minut jízdy na kole

30

minut běhu

94

minut uklízení





Podobné recepty

Pórková polévka s uzeným lososem

(12 hlasů)
50min
269 kJ

Polévka s houbami shiitake

(14 hlasů)
35min
116 kJ

Smetanová pórková polévka

(17 hlasů)
45min
206 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z jedlých kaštanů

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba