Prostreno.cz

Špenátové ravioli

Malé taštičky ravioli jsou klasikou italské kuchyně.

29.04.2016 Mikeš
0min
829 kJ / 198 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Špenátové listy spařte v osolené vodě, sceďte, vymačkejte zbylou vodu a nasekejte najemno.
  2. V míse promíchejte mouku s rozšlehanými vejci, mírně osolte, podle potřeby přilijte vodu, přidejte nasekaný špenát a připravte hladké těsto.
  3. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte odpočinout do lednice na 1 hodinu.
  4. Mezitím připravte náplň. V míse smíchejte ricottu a nastrouhaný parmazán, dochuťte špetkou strouhaného muškátového oříšku, solí a vše promíchejte.
  5. Těsto rozválejte na tenký plát.
  6. Na horní polovinu těsta naneste lžičkou připravenou náplň v dostatečných odstupech a kolem náplně potřete těsto rozšlehaným vejcem.
  7. Přeložte spodní polovinou těsta, mezi náplněmi zlehka přitiskněte a pomocí tvořítka vykrojte ravioli.
  8. Vařte v osolené vodě s kapkou oleje cca 7 minut.

TIP:

Vody můžete potřebovat podle kvality mouky více, či méně, než je uvedeno v receptu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    163,85 g
  • Sacharidy:

    323,07 g
    • Cukry:

      1,76 g
  • Tuky:

    105,32 g
  • Vláknina:

    14,40 g

Aktivita pro spálení:

769 kcal
96

minut jízdy na kole

73

minut běhu

229

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí plátky s mozzarellou

(49 hlasů)
55min
930 kJ

Špagety s hráškem

(40 hlasů)
40min
815 kJ

Široké nudle s hráškem

(41 hlasů)
45min
1471 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Špenátové ravioli

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba