Prostreno.cz

Hovězí dušené v troubě

Velmi netradiční kombinace hovězího masa a vanilky. Určitě vyzkoušejte.

05.05.2016 lentilka
2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

697 kJ / 166 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 160 °C.
  2. Hovězí maso nakrájejte na větší kostky a dejte do mísy.
  3. Maso posypte moukou a promíchejte.
  4. Hovězí kousky orestujte v pekáčku na oleji.
  5. Přidejte pokrájenou cibuli, česnek a restujte ještě 2 minuty.
  6. Z vanilkového lusku seškrábněte dřeň a promíchejte ji s vínem.
  7. Maso posypte nakrájeným celerem, zalijte vínem s vanilkou, vývarem, dochuťte solí a pepřem.
  8. Pekáček přikryjte a duste v troubě přibližně hodinu.
  9. K masu přidejte očištěné, pokrájené papriky a duste, až je maso zcela měkké.

TIP:

K masu můžete přidat celý, rozkrojený vanilkový lusk.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    212,85 g
  • Sacharidy:

    100,18 g
    • Cukry:

      37,76 g
  • Tuky:

    171,23 g
  • Vláknina:

    7,70 g

Aktivita pro spálení:

598 kcal
74

minut jízdy na kole

56

minut běhu

178

minut uklízení





Podobné recepty

Plněná hovězí sekaná

(20 hlasů)
1h a 40min
879 kJ

Hovězí nudličky s fazolkami

(14 hlasů)
60min
797 kJ

Hovězí maso se žampiony

(15 hlasů)
3h a 5min
670 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí dušené v troubě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba