Prostreno.cz

Štika v bílé omáčce

Jednoduchá příprava ryby, ale výborná chuť!

16.04.2011 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

345 kJ / 82 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Pokud nekoupíte hotové porce štiky, nakrájejte štiku na 6 porcí a lehce osolte.
  2. Vložte do vývaru a vařte zvolna 20 minut. Vyndejte děrovanou lžící na talíř.
  3. Ve vývaru rozmíchejte smetanu, citrónovou šťávu, cukr a kopr. Povařte 10 minut. Pokud je potřeba dochuťte solí.
  4. Na talíři přelijte porci štiky omáčkou a ozdobte snítkou kopru.

TIP:

Na trhu se můžeme kromě kuchané štiky setkat také s porcemi. Podkovy (steaky) či filety jsou k dostání ve specializovaných prodejnách zásluhou zpracoven ryb. Štika je čerstvá k dispozici jen sezónně nejčastěji od listopadu do března. Zajímavostí je, že nejméně kostí obsahuje ocasní část ryby.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    310,20 g
  • Sacharidy:

    45,05 g
    • Cukry:

      7,85 g
  • Tuky:

    29,50 g
  • Vláknina:

    2,70 g

Aktivita pro spálení:

569 kcal
71

minut jízdy na kole

54

minut běhu

169

minut uklízení





Podobné recepty

Pangasius s paprikou

(12 hlasů)
55min
637 kJ

Doráda na cibuli

(11 hlasů)
1h a 5min
429 kJ

Cejn na koriandru

(16 hlasů)
1h a 5min
499 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Štika v bílé omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba