Prostreno.cz

Žampiony v anglické slanině

Malé chuťovky na zahradní párty, nebo jen tak k vínu.

09.06.2016 sun
50min

30min příprava

20min vaření

333 kJ / 79 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. V misce důkladně promíchejte ocet balsamico, pepř, tymián a 50 ml oleje.
  3. Plech vyložte pečícím papírem.
  4. Z žampionů odřízněte nožičky, dejte je do misky s připraveným olejem a vše dobře promíchejte, aby byly žampiony směsí celé obalené.
  5. Každou houbu obalte kouskem slaniny a sepněte párátkem.
  6. Houby uložte na plech, potřete je olejem a pečte přibližně 20 minut.
  7. Podávejte s omáčkou ze zakysané smetany.
  8. Na omáčku smíchejte zakysanou smetanu, sůl, pepř, hořčici a přidejte lžičku oleje z pečených hub.

TIP:

Můžete použít i bílé žampiony, ale hnědé Jsou více aromatické a jsou šťavnatější.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    754,38 g
  • Sacharidy:

    183,16 g
    • Cukry:

      98,96 g
  • Tuky:

    699,90 g
  • Vláknina:

    49,55 g

Aktivita pro spálení:

576 kcal
72

minut jízdy na kole

54

minut běhu

171

minut uklízení





Podobné recepty

Koláč s červenou řepou

(30 hlasů)
1h a 30min
1312 kJ

Smažené sýrové kuličky

(21 hlasů)
35min
1077 kJ

Cibulové kroužky pečené v troubě

(15 hlasů)
45min
417 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Žampiony v anglické slanině

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba