Prostreno.cz

Maso v bylinkách

Vepřové maso obalené v čerstvých bylinkách pečené na červeném víně.

22.06.2016 lentilka
1h a 45min

30min příprava

1h a 15min vaření

575 kJ / 137 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V malé misce promíchejte tymián, rozmarýn, petrželku, sůl a pepř.
  2. Maso potřete lehce olejem a obalte v bylinkách (bylinky do masa vetřete). Maso zabalte do folie a nechte v chladu nejlépe 24 hodin.
  3. Troubu předehřejte na 190 °C.
  4. Maso rozbalte a v pekáčku opečte na oleji ze všech stran.
  5. Pak maso podlijte vývarem promíchaným s vínem a pečte přikryté 60 minut, nebo až je maso měkké.
  6. Měkké maso vyndejte na talíř a šťávu nechte zredukovat na polovinu. Pokud chcete, můžete šťávu zahustit hladkou moukou, nebo kukuřičným škrobem.

TIP:

Maso můžete ovázat potravinářským provázkem, aby při pečení drželo tvar.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    249,35 g
  • Sacharidy:

    62,30 g
    • Cukry:

      0,76 g
  • Tuky:

    127,57 g
  • Vláknina:

    20,45 g

Aktivita pro spálení:

448 kcal
56

minut jízdy na kole

42

minut běhu

133

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová kýta v bylinkách

(17 hlasů)
1h a 50min
611 kJ

Sekaná s játry a anglickou slaninou

(15 hlasů)
1h a 30min
899 kJ

Bůčková roláda

(17 hlasů)
2h a 0min
764 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Omeleta se sýrem

30min
(8 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

25min
(8 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Maso v bylinkách

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba