Prostreno.cz

Plněný pečený pstruh

Pečený pstruh plněný bylinkami a nakládaným pepřem.

07.07.2016 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

549 kJ / 131 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ryby důkladně očistěte pod tekoucí vodou a osušte utěrkou.
  2. Ryby osolte.
  3. Do každé ryby vložte snítku tymiánu, snítku petržele a lžíci nakládaného pepře.
  4. Pstruha položte na čtverec alobalu, rybu pokapejte máslem, vínem a na rybu položte několik plátků citrónu.
  5. Rybu zabalte do alobalu a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně 25 - 30 minut.
  6. Takto připravené pstruhy můžete i grilovat.

TIP:

Podobně můžete upravit klidně i kapra nebo jinou rybu. Ryby si kupte čerstvé, ne mražené. Na chuti je to opravdu znát.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    127,94 g
  • Sacharidy:

    64,68 g
    • Cukry:

      14,08 g
  • Tuky:

    87,38 g
  • Vláknina:

    37,40 g

Aktivita pro spálení:

383 kcal
47

minut jízdy na kole

36

minut běhu

114

minut uklízení





Podobné recepty

Dušený candát

(10 hlasů)
35min
587 kJ

Halibut pošírovaný v bílém víně

(13 hlasů)
40min
575 kJ

Rybí steaky se zeleninovou salsou

(12 hlasů)
40min
196 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněný pečený pstruh

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba