Prostreno.cz

Hovězí roláda

Šťavnatá roláda plněná srdíčky artyčoku a sýrem.

07.07.2016 lanvin
2h a 35min

35min příprava

2h a 0min vaření

1040 kJ / 248 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V kvalitním řeznictví vám maso na roládu připraví řezník. Pokud nemáte tuto možnost maso nařízněte tak, aby vám vznikl plát a maso lehce naklepejte.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. V misce smíchejte strouhanku, parmazán, jemně nasekanou červenou papriku, prolisovaný česnek a jemně nasekanou cibuli.
  4. Plát masa jemně osolte, opepřete, potřete hořčicí a posypte připravenou strouhankou.
  5. Do středu urovnejte dobře okapaná srdíčka artyčoku.
  6. Roládu opatrně smotejte a celou ji ovažte kuchyňským provázkem nebo zdvojenou bílou nití, aby maso během pečení drželo hezky pohromadě.
  7. Maso na povrchu ještě lehce osolte a opepřete.
  8. Maso zprudka ze všech stran opečte v pánvi na oleji. Roládu vložte do pekáčku, na maso položte pátky másla, podlijte malým množstvím vody, nebo vývarem a pečte přikryté přibližně 1a ½ hodiny.
  9. Pak maso odkryjte a dopečte do měkka. Podle potřeby podlévejte vypečenou šťávou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    392,01 g
  • Sacharidy:

    258,78 g
    • Cukry:

      27,46 g
  • Tuky:

    420,17 g
  • Vláknina:

    38,94 g

Aktivita pro spálení:

1064 kcal
133

minut jízdy na kole

101

minut běhu

317

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí maso se žampiony

(15 hlasů)
3h a 5min
670 kJ

Hovězí závitky

(22 hlasů)
2h a 5min
687 kJ

Hovězí plněné nivou

(11 hlasů)
2h a 0min
928 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí roláda

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba