Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Naklíčené brambory opravdu nejezte
Tak by mě zajímalo, jaké vzdělání autorka má... Já mám zemědělku:-). Asi začnu přednášet na filozofii. Vždy mě fascinuje, když někdo něco nastuduje, část vytrhne z kontextu a cpe ostatním! Zdravý selský rozum velí klíčky před řádnou tepelnou úpravou brambor olámat a zelené fleky okrájet. No, dlouhou přednášku dávat nebudu, už jsem pár let po škole. Každopádně brambory na slunci zelenají a na jaře klíčí. Vážím si všech, kteří používají rozum.
to jsou zase blaboly
Klíčky odstraníme , jíme je celý život a nic nám nebylol
Brambory jím po odstranění klíčků 60 let s moji rodiče 80let. A je s podivem čím se někteří živí! Tím myslím vymýšlením takových kravin (článků).
další blbost z Ameriky
Klíčky se odlomí a brambora je OK, takto jím min. 50 let a vše OK
Klíčky odstraním a pak dále tepelně zpracováváme. To co píšou jsou zas výkřiky těch studovaných. Je mi již přes 60 let a nikdy jsem po takovýchto bramborách neměl žádné problémy a ani o nikom ze širokého okolí nevím. Tak dobrou chuť
Větší polovinu jsem dlouho nečetl
Autor nějak neupozornil, že tyto toxiny se při vaření rozloží. Je to diltant, nebo lhář? Neměl by se plést do věcí kterým nerozumí
Taky jsem o tom cetla a zni to verohodne. Je nejaky rozdil mezi brambory varenymi ve slupce a oskrabanymi?
klíčky odstraním vykrojením z brambory - přivedu do varu a chvilku vařím- sleju vodu - brambory opláchnu, osolím + kmín a zaleju připravenou vřelou vodou a dovařím - jsou výborné.
Jindrichkaspar@seznam.cz
A co myslíte,že jedli naší předci?Můj děda byl sedlák,dokonce když se brambory sadily,byly naklíčené a půlily se.Půlky s hezkými klíčky se ošetřily popelem a daly do země.Druhá půlka se uvařila snědla.Děda se dožil 92 let,a brambory ho určitě nezabily.
V Americe tam je blaze, večer nasadí a ráno mají nové, zdravé.
naklíčené brambory jsme obíraly jako děti pořád.nečo do kuchyně něco zvířatům to už bychom museli být dávno pod drnem:)
proc to vadi kdyz je slupka pryc
Naklíčené brambory jedla moje babička, děda, tetičky, rodiče a všichni se dožili skoro devadesáti let. Klíčky samozřejmě vždy před vařením odstranili. A my je jíme také.
VIP salát: klíčky, nejlépe dlouhé minimíálně 2 cm, odlámeme, v cedníku propláchneme a nakrájíme. Přidáme do bramborového nebo houbového salátu.
Super vyzkoušíme.
Bludy z příruček.
Není to náhodou neplacená reklama marketů? Opravdu by někomu napadlo jíst bramborové klíčky a zelenou část hlízy? Přečte si to dnešní IT mládež a hrůzou udělá, co se jí podstrčí. V paneláku se ovšem brambory skladovat nedají, takže jim nic vážného nehrozí.
Máme rádi kmín ten snižuje solanin.
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama