Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Naklíčené brambory opravdu nejezte
70 let jím brambory i když mají klíčky. A nic.....
Já si pamatuju jak jsme s babičkou sedly k bedýnce a “odklíčkovaly” jsme. Nic se nestalo a dělali to tak všichni .
Kristýno, Kristýno, já vím, že nejspíš potřebuješ platit složenky, ale stojí ti to za to psát totálně stupidní články? :-(
Zase jeden zbytečný článek. Takovéhle brambory jím na jaře skoro 80 let a jsem stále fit. A co, třeba to bude právě tím....😀
Zase nějaký chytrák přišel na to,jak lidi dostat do vetší bídy, nakličené brambory se jedli odjakživa, najaře jsou naklíčené téměř všechny,které se skladují doma
tak jeste jednou... jejich jednoznačně nejvyšší koncentrace vždy bývá právě v klíčcích...jenze ja je oloupu a nezeru, nechapu kdo by chtel jist klicky brambor
A pojdu hladem ne? Jiné brambory ani neznám. Tyhle rádce, co nemají nic lepšího na práci, bych vyvěsil za koule do průvanu. Aby přišli na jiné myšlenky!
Za koule ,to chápu..ale do průvanu?
Aby ještě nastydli😀
Díky současné vládě zlodějů a dezolátů budem žrát brzy i ty klíčky.
Přesná atrefná slova.
Píše nesmysly a nerozumí tomu. Je možné spočítat, že by člověk musel jíst denně 2 kg brambor, aby dostal potenciálně škodlivé množství solaninu. Trochu zvýšené množství solaninu je u klíčku a ne v celé bramboře.
Jestli zcela automaticky přidáváte kmín do vody při vaření brambor, děláte dobře. Nejde jenom o chuť, ale kmín především neutralizuje škodlivý solanin obsažený hlavně v zelených a klíčících bramborách.
Ano
Souhlasím, kmín eliminuje jedovatý solanin. Navíc má matka (a nejen ona) na jaře první vodu slila a dovařila brambory ve druhé vodě. Absolvovala rodinou školu a dožila se 91,5 roků. Říkala, že kdo měl za války doma brambory, neměl hlad.
Za komousu celou zimu jiné než naklíčené nebyly.Klicky se odlomily a baštili jsme dál.
Za blahobytu nebyly umyté a bůch ví čím jsou dnes postříkané, Správné brambory na uskladnění mají mít původní obal se zeminou, Dnes sice vypadají pěkně ale nevydrží
Klíčky se odlámou, očka vypíchají a zelené části odkrájí nebo se celá zelená brambora vyhodí a brambory se klasicky uvaří. Nejlépe oloupané, protože alkaloidy se skoro všechny vyplaví. Na vaření ve slupce na knedlíky a saláty používám jen brambory bez zeleného. Na uskladnění by měli pěstitelé ošetřit brambory proti vyklíčení, ty pak klíčí později. Doma se naklíčené brambory používaly dokud se nespotřebovaly, zelené se vyřazovaly už při přebírání sklizených brambor a dostávala je zvířata
zkuste je dát panu premierovi určitě mu budou chutnat on určitě nemá dost peněz na brambory bez klíčků cha cha cha
Co to meleš ty nulo? Proč sem pleteš premiéra?
Dobře učiníš,zasadíš-li !
Amíkům někdo asi zapomněl říct, že ty klíčky se dají odlomit, takže brambory se nejedí s klíčkaka. Měl jsem možnost žít pár let ve státech, syrové brambory skoro neznají, většinou kupují předvařené, nebo instantní bramborovou kaši. Pak jedna trubka napíše takovou blbost, druhá trubka jí přeloží, dá na internet a máme na světě článek o h...
To jsou celý Amíci! Nemají co dělat,tak "zkoumají". Víte, že amíci vyhodili tisíce dolarů na vývoj propisky,která by fungovala ve stavu beztíže a Rusové použili tužku?(nejsem rusomil!)
A například slovenské halušky s brynzou jsou nejlepší ze starších zpravidla již hojně naklíčených brambor. No a klíčky SAMOZŘEJMĚ před další tepelnou úpravou pečlivě obereme. Měli jsme to předevčírem a bylo to vynikající . . . . .
"Pseudonovinářka" Vágnerová oblbuje (byť zprostředkovaně) lidi pěknejma ptákovinama. Za takovou blbost by jí měli zakázat publikovat ve veřejných mediích.
Pardón, teď jsem si všimla, že paní Kristýna se nechala oblbnout nějakou americkou dietoložkou. Tak to za to opravdu nemůže.
Ale může. Copak sama brambory nevaří a nemá vlastní rozum? Brambory se vaří zásadně s kmínem, který eliminuje solanin a na jaře se první voda slije. Toto má poradit.
Autorka ať si jí, co chce. U nás to odjakživa funguje tak, že se naklíčené brambory zbaví klíčků, oloupou a uvaří. Ze své téměř osmdesátileté zkušenosti můžu říct, že jsem se zatím neotrávila. A taky bych jí už mohla poradit, ať nevěří všemu, co se píše.
Z mé sedmdesátileté zkušenosti - klíčky se vždycky odstraňovaly, brambory jedly (event. pozdě na jaře ty staré se před vařením namáčely v mléce). Zelené byly ty, kterým se nepodařilo zůstat v zemi - záleželo na tom, jak moc - buď okrájet, nebo vyhodit, to "zelené" se nadávalo ani prasatům. Hezký den :)
Jíme brambory celý dlouhý život, klíčky ulámeme, brambory uvaříme a zatím se nikdo z naší rodiny neotrávil. Jestli to nebude tím, že používáme mozek, což Amíci asi ne, tam by muselo být na každé bramboře napsané varování:"Nejezte klíčky!" A ještě by se soudili, že ta písmena byla moc malá.
je lepší jíst banány jsou levnější
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama