Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Naklíčené brambory opravdu nejezte
???????????
Brambory jsou jedovaté, celá rostlina. To se ví už hodně dlouho. Jedlá je pouze hlíza a ta musí před konzumací projít tepelnou úpravou. To ví každé malé dítě. A v místech, kde jsou v hlízách klíčky, je těch škodlivin samozřejmě více, podobně jako v místech, kde je hlíza zelená. Ovšem tepelnou úpravou se ty škodliviny v hlízách eliminují, takže s konzumací v normálním množství není problém.
Taky jsem cetla ze varenim se solanin a jine toxiny neutralizuji. Mozna to plati ale jen pro oskrabane brambory a ne varene ve slupce?
Jsou dobre , škoda vyhodit
až bude stát kilo brambor 5,- Kč, tak je vyhodím
...jasně, lepší jsou ty s postřikem proti klíčivosti z řetězců :-D :-D :-D To je zase reklama :-(
agro v USA nemusí nic vymýšlet.Pokud otrháte rajčata která už vám venku nemohou dozrát tak vám rozložené doma nebo ve sklepě v pohodě dozrají-.
Já tím myslím plody ve tvaru rajčátek po odkvetení brambor. Obojí je čeleď lilkovité, vypadají skoro stejně. Jinak klasická rajčata také nechávám dazrát.
Nedavno jsem cetla ze plody brambor vypadaji jako rajcatka ale jist by se nemely ze jsou jedovate. Vypada to ale ze vy mate zkusenosti s temito "rajcatky" , jestli tomu dobre rozumim tak je jite? To je zajimave.
Klíčky odstraním a brambory upravím jak v dané chvíli potřebuji. Co se týká té jedovatosti-tohle už mi řekla má babička. Prý když se sedláci chtěli někomu pomstít vařili klíčky z brambor a otrávili mu (podáním v okalu) krávu. No opravdu odporné jednání - pomstichtivost. Bramborové klíčky obsahují jakýsi toxin solanın. V jedné hlize můžete najít až jednu třetinu váhy brambory solaninu. Solanın je glykoalkaloid přičemž. Nebezpečný je v složení onen alkaloid. Po požití se dostaví nevolnost, žaludeční křeče, dochází k zrychlení dýchání což může vést ke ztrátě vědomí a dojít až ke kómatu.To není strašení, to je bohužel fakt. Po odstranění klíčků vyrýpnutím se dají brambory dají normálně uvařit a sníst, ovšem vodu z takových uvařenych brambor rozhodně vylít. Jinak brambory zelenaji když jsou dlouho na přímém světle. Lépe je uchovávat ve tmě pokud zelenou čát řádně neodstraní, i po uvaření je cítit výrazbá hořkost- to je solanın. Takže ano tady souhlasím - bez milosti a dojmu jak jsme šetřiví lépe se takové brambory zbavit.
Zajimave si precist vase zkusenosti. Jestli chapu spravne, tak se tedy musi brambory varit oskrabane a ne ve slupce kdyz mely klicky?
Klíčky lze otrhat a je to.Nikoho nás ještě nepostihly žádné potíže. Bude to asi tím, že brambory pěstujeme doma,bez chemie
Tahle "vědkyně" by se nejspíš měla nechat vyšetřit u CHocholouška.
Vzhledem k tomu, že nejsem američan, tak si brambory napřed odklíčkuji, potom zbavím slupky a teprve následně dávám vařit. Pokud tedy části které zde byly zmíněny obsahují zvýšená množství škodlivých látek, tak ve výsledku konzumovaná část obsahuje těchto látek naopak méně ;)
Nevidím sebemenší důvod abyh jedl klíčky z brambor, nevím jak autorka, ale já klíčky olámu a vyhodím. To už zkuste udělat díru do světa "objevem" jedovatosti jejich plodů. Ani na to nemusíte nemusíte být americká registrovaná dietoložka.
Jojo, ještě v USA vymyslí, že ta zelená rajčátka dozrají a vlastně to bude mňamka a potravina budoucnosti 😂
klíčky několikrát olámu ve sklepě a mohu je jíst až do nových
No, klīčky nejīm. Ale brambory jich zbavené ano. Myslíte že oblbnete blbé?
Klíčky se otrhaji a hotovo.Nic jim není a chutnají normálně.Brambory co neklíčí jsou chemicky ošetřené a možná škodlivější.
Paní Kristýno Vágnerová, zase vyplozený blábol odtržený od běžné reality... Již několik století lidé klíče olámou a brambůrky baští...
Občas
Když na jaře narůstaly klíčky, brambory se nevyhazovali jednoduše se klíčky odlouply a brambory se zkonzumovaly. Někdo se zase našel s čím strašit lidi. Obchod je obchod že ?
To bych je nesměla ani kupovat.Nebo si myslíte,že tam jim to neklíčí? Do teď se to jedli normálně po očištění a teď to vymyslí nějaký chytrý jak je to špatny.V této republice bych nesměla jíst nic neboť vše je hnus .
Vždyť se naklíčené prodávají v hypermarketech jako přílohové. Dříve se skladovaly doma ve sklepě od sklizně do další sklizně a nikdo na klíčky neumřel. Asi protože takové kraviny nikdo nestudoval a nestrašil svými poznatky veřejnost.
To bych nemohl jíst brambory vůbec,zelené a předražené se prodávají a než je zkonzumuji už klíčí.
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama