Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Naklíčené brambory opravdu nejezte
Tak naklíčením se ztrácí živiny, asi stoupá i koncentrace méně příznivých látek. Jenže rozdíl mezi brambory doma ve sklepě a těmi v obchodu je ten, že v obchodě ty klíčky budou ulámané. Někdy to naklíčí už v prodejně, nedramatizoval bych to. Ono ty toxiny jsou ve všem, jasně vede zelenina. Nemyslím, že by bylo zdravější jíst rýži nebo knedlíky.
Neni to az takova blbost, jak nekteri pisi. Ty toxiny tam opravdu jsou. Ja varim leta brambory s kminem, ten by mel toxiny neutralizovat, samotne vareni nestaci(nazor odbornika).
Neni to az takova blbost, jak nekteri pisi. Ty toxiny tam opravdu jsou. Ja varim leta brambory s kminem!!!
to je toxin zbaví??? ;)
Tak ze naklicene brambory varit jen oskrabane a ne ve slupce?
Dobrá blbost od jakteziva se jedí klíče se odloženo a je to.
Odloupnou
😂😂😂oloupat , nejíst zelený brambory a klíčky, tak to ví snad každý, že nať je jedovatá. Mimochodem zelený brambory jsou i v létě ....ty co čumí na poli z hlíny ven. Stačí je pěstovat a věděla by jste. Nebo nepopisovat vše co přečtěte na netu notabene úplně blbě.
V obchodech jsou tak špatné brambory,že by je nejedlo ani prase.Jsou plesnivé , zelené a doma hned klíčí.
Když jsou koupené na podzim po Vánocích už klíčí,je to velký odpad,ale ořezávám je nožem i s kořenem v bramboře.
Už je jím 70 let a nic se mi nestalo, jsem zdráva.
To napište prodejcům.
Zdravím ...koukám jak se rozjela diskuze ....jinak zelené brambory vyhodím a klíčky otrhám/vyhodím a slupky jak je jich více tak povařím a dáme pak třeba s vločkama nebo posypu nějakými doplňky-vitamíny..sušená krev... slepičkám-teď jsem zrovna četl jak je dobré dát na jaře bramborové slupky/sušené nebo i syrové ale jen hrst/do země k rybízu a angreštu-má to být výborné hnojivo...pěkný den
To vypadá, že je málo brambor, tak někdo nabádá k rýži. Klíčky nikdo nejí. Normálně se odlomí a brambory uvaříme. Pokud vidíte brambory touto dobou bez náznaku klíčků , jsou určitě stříkané proti klíčivosti. Zase další chemie. Takže raději odlomit a zbaštit.
To by se 80 až 90% brambor muselo vyhodit už v listopadu, nebo v prosinci.
Víte, možná o to jde. Pak budou zase špatní ti zemědělci, protože nedostatek a cena. Nechci být hnusná, ale bída lidi naučí...
Na vojně se jedly skoro pořád jen naklíčené a hle...dožil jsem se důchodu ve zdraví.
Brambory oberu od klíčků a normálně oškrabu a uvařím. Dělám to tak celý život, tak jak mě to naučili rodiče.
Nemám s tím problém, stejně jsou s klíčky i v obchodech.
a slovy nejm. klasika-"brambory ještě pokřížit s filckama a budou se samy škrábat"....no a při tom by mohly odškrábnout ty PROKLETÉ klíčky !!! Paní redaktorko,já jsem prostě gééénius...Že bychom to to dali dohromady ? Dva skvělé mozky...
Některé maji klíčky uz v obchodě a ty bez hákliví doma do týdne. Při dnešní ceně je opravdu vyhazovat nebudu a 2x týdne pro brambory taky chodit nebudu
Nevím proč tam skočili hákliví,ma byt bez kličku
Přesně tak jen fantasmagorie.Někoho kdo se vrtá v nesmyslech
blahoslavení chudí duchem,neboť nevědí co píší...
Bulvár se baví že starejte se o sebe jen lidem pletete hlavu brambor je chutnej i když už jsem mírně naklíčené odstraním a vařím čau cau
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama