Prostreno.cz

Kouzelný babiččin pudinkový dort

Když se řekne babiččin kouzelný pudinkový dort, mnoha lidem se vybaví vzpomínky na dětství, kdy seděli u stolu a netrpělivě čekali na tento sladký poklad. Pudinkový dort má totiž své nezaměnitelné kouzlo – kombinuje krémovou texturu, bohatou chuť a jemný sladký závoj, který vás přenese do světa pohody a radosti. Pokud chcete prožít tento zážitek i ve své vlastní kuchyni, pojďme se společně podívat na přípravu tohoto lahodného dezertu.

Ingredience potřebné k přípravě pudinkového dortu

Než se pustíme do samotné přípravy, je důležité mít připraveny všechny potřebné ingredience. Na babiččin pudinkový dort budete potřebovat následující:

Na korpus:

  - 200 g máslových sušenek (např. Bebe sušenky)
  - 100 g rozpuštěného másla

Na pudinkovou vrstvu:

  - 1 litr mléka
  - 2 balíčky vanilkového pudinku
  - 5 lžic cukru
  - 1 balíček vanilkového cukru
  - 250 ml smetany ke šlehání

Na vrchní vrstvu:

  - 200 g hořké čokolády
  - 100 ml smetany ke šlehání
  - (volitelně) ovoce na ozdobu, např. jahody, maliny nebo banány

Příprava krok za krokem

Krok 1: Příprava korpusu

Začněme s korpusem, který tvoří základ pudinkového dortu. Sušenky rozdrobte na jemné kousky. Můžete použít mixér, nebo je vložte do sáčku a rozdrťte válečkem na těsto. Rozpuštěné máslo smíchejte se sušenkami, až vznikne jednotná směs. Poté směs vtlačte na dno dortové formy tak, aby vytvořila rovnoměrný základ. Uložte korpus do lednice, zatímco připravujete pudinkovou vrstvu.

Krok 2: Příprava pudinkové náplně

V malé misce smíchejte vanilkový pudinkový prášek s několika lžícemi mléka, aby vznikla hladká kašička. Zbývající mléko nalijte do hrnce, přidejte cukr a vanilkový cukr a přiveďte k varu. Jakmile začne mléko vařit, přidejte pudinkovou směs a za stálého míchání vařte, dokud hmota nezhoustne a nezačne znovu vařit. Nechte pudink trochu vychladnout a poté do něj opatrně zamíchejte ušlehanou smetanu do tuha.

Krok 3: Sestavení dortu

Vyjměte korpus z lednice a na něj nalijte připravený pudink. Rovnoměrně ho rozetřete, aby pokryl celou plochu korpusu. Dort uložte do lednice, aby pudinková vrstva ztuhla, ideálně na několik hodin nebo přes noc.

Krok 4: Čokoládová vrstva

Na ohni ohřejte smetanu, ale nenechte ji vařit. Sejměte ji z plotny a přidejte nalámanou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a nevznikne hladká poleva. Nechte polevu mírně zchladnout a poté ji nalijte na ztuhlou pudinkovou vrstvu. Pomocí stěrky ji rozetřete do hladka. Pokud máte rádi ovoce, můžete nyní dort ozdobit čerstvými jahodami, malinami či banány.

Krok 5: Finální chlazení a servírování

Nechte dort odpočinout v lednici, ideálně alespoň další hodinu, aby se chutě prolnuly a čokoládová vrstva ztuhla. Před podáváním můžete dort ozdobit šlehačkou či posypat nastrouhanou čokoládou.

Babiččin kouzelný pudinkový dort není jen obyčejný dezert. Je to zhmotněná vzpomínka na dětství, na chvíle strávené s nejbližšími a radost z chutí, které prohřívají srdce. Snad vám tento recept přinese stejně tolik potěšení při jeho přípravě i konzumaci. Ať už jej budete servírovat na slavnostní příležitosti, nebo jen jako sladkou tečku na konci týdne, jistě okouzlí každého, kdo ho ochutná. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: www.freundin.de/kochen-und-diaet-omas-rezept-magischer-puddingkuchen, názor autora


Související




Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba