Prostreno.cz

Zapečený celer

Celer zapečený se smetanou a koprem.

24.10.2016 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

525 kJ / 125 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z oloupaného celeru nakrájejte 4 plátky silné asi 2,5 cm.
  2. Plátky dejte do hrnce, zalijte je mlékem, podle chuti osolte a navrch prosejte 2 lžíce mouky.
  3. Povařte, až plátky zkřehnou přibližně 5-7 minut. Povařený celer sceďte.
  4. Malou zapékací misku vymažte máslem a do misky uložte plátky celeru.
  5. Smetanu promíchejte s koprem a celer zalijte.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 25-30 minut.
  7. Můžete podávat s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,65 g
  • Sacharidy:

    57,79 g
    • Cukry:

      18,24 g
  • Tuky:

    102,49 g
  • Vláknina:

    7,40 g

Aktivita pro spálení:

309 kcal
38

minut jízdy na kole

29

minut běhu

92

minut uklízení





Podobné recepty

Rizoto s houbami

(18 hlasů)
40min
556 kJ

Bramborové karbanátky

(16 hlasů)
55min
819 kJ

Pánev s vepřovou panenkou

(12 hlasů)
50min
657 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zapečený celer

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba