Prostreno.cz

Plněné telecí plátky

Tak trochu opomíjené telecí maso, které je křehké a jemné.

25.10.2016 sun
1h a 45min

30min příprava

1h a 15min vaření

858 kJ / 205 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky a zlehka naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí.
  2. Na plátky masa položte plátky anglické slaniny a na větší kousky nakrájenou lahůdkovou cibulku, zabalte do rolády a svažte je provázkem, nebo sepněte jehlami.
  3. Maso opečte na sádle a vyjměte.
  4. Na stejném sádle orestujte nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájenou slaninu.
  5. Přidejte tymián, vložte zpět maso, zalijte vínem, vývarem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 45–50 minut.
  6. Měkké maso vyjměte z omáčky a zahustěte ji jíškou ze 2 lžic mouky a 60 g másla, přidejte smetanu a nechte provařit. Dochuťte solí a pepřem.
  7. Podávejte s hranolky a zeleninou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    529,36 g
  • Sacharidy:

    133,31 g
    • Cukry:

      47,85 g
  • Tuky:

    427,91 g
  • Vláknina:

    19,30 g

Aktivita pro spálení:

1516 kcal
189

minut jízdy na kole

144

minut běhu

452

minut uklízení





Podobné recepty

Plněné telecí plátky

(30 hlasů)
45min
1258 kJ

Pikantní telecí plátek

(12 hlasů)
1h a 10min
575 kJ

Telecí játra s cibulkou

(13 hlasů)
50min
863 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

jarní cibulka

32 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,2 g

drůbeží játra

167 kcal / 100g
B25 g
S1 g
T4 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

hořčice

66 kcal / 100g
B4 g
S5 g
T6 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněné telecí plátky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba