Prostreno.cz

Hovězí maso dušené v červeném víně

Hovězí kousky dušené s rajčaty a houbami.

21.11.2016 lanvin
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

611 kJ / 146 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky.
  2. V pekáčku na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli se špetkou cukru, přidejte maso a orestujte ho ze všech stran.
  3. Maso zaprašte moukou a promíchejte.
  4. K masu přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, nasekaný česnek, oloupaná rajčata, tymián a bobkový list, podle chuti osolte a opepřete.
  5. Podlijte vínem a pečte v troubě doměkka.
  6. K masu přibližně po 40 minutách pečení přidejte celé žampiony.

TIP:

Místo rajčat použijte rajčatové pyré.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    226,53 g
  • Sacharidy:

    337,10 g
    • Cukry:

      38,11 g
  • Tuky:

    207,99 g
  • Vláknina:

    97,72 g

Aktivita pro spálení:

1011 kcal
126

minut jízdy na kole

96

minut běhu

301

minut uklízení





Podobné recepty

Masové kuličky s petrželkou

(14 hlasů)
45min
1219 kJ

Nudličky z hovězí svíčkové

(18 hlasů)
45min
859 kJ

Hovězí špízy

(14 hlasů)
4h a 20min
1022 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

mrkev

41 kcal / 100g
B0,94 g
S9 g
T0,35 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso dušené v červeném víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba