Prostreno.cz

Pečená jehněčí kýta s česnekem

Velmi jednoduchý a výborný velikonoční recept na přípravu jehněčí kýty.

15.03.2016 lentilka
2h a 45min

15min příprava

2h a 30min vaření

963 kJ / 230 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Očištěnou kýtu potřete olejem, řádně osolte a sůl vmasírujte do masa.
  3. Dejte maso do pekáče, obložte česnekem, rozmarýnem a podlijte 250 ml vody. Pečte přiklopené alobalem 1 hodinu.
  4. Vyjměte z trouby, podlijte dalšími 250 ml vody, opět zakryjte a pečte další hodinu.
  5. Pak sejměte alobal a pečte ještě 30 minut, až bude maso téměř odpadávat od kosti.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    440,40 g
  • Sacharidy:

    90,60 g
    • Cukry:

      2,50 g
  • Tuky:

    404,45 g
  • Vláknina:

    9,20 g

Aktivita pro spálení:

725 kcal
90

minut jízdy na kole

69

minut běhu

216

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí kýta v kokosovém mléce

(20 hlasů)
1h a 35min
833 kJ

Dušené jehněčí koleno

(10 hlasů)
2h a 20min
1211 kJ

Jehněčí s červeným vínem

(17 hlasů)
2h a 0min
828 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená jehněčí kýta s česnekem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba