Prostreno.cz

Salát z batátů

Salát z batátů se zelenými fazolkami.

29.11.2016 Mikeš
40min

20min příprava

20min vaření

507 kJ / 121 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Pokud použijete fazolky mražené, povařte je 5 minut v osolené vodě. Uvařené sceďte a propláchněte je pod studenou vodou.
  2. Brambory použijte menší, uvařte je ve slupce doměkka, uvařené nechte vychladnout, oloupejte je a nakrájejte na kousky.
  3. Šunku, nebo anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na lžíci oleje.
  4. Brambory a fazolky dejte na salátovou mísu a přidejte orestovanou šunku.
  5. V malé misce prošlehejte olej, tymián, sůl a pepř.
  6. Zálivkou pokapejte salát, lehce promíchejte a podávejte.

TIP:

Fazolky můžete použít v létě čerstvé (blanšírované), mražené, nebo konzervované.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,45 g
  • Sacharidy:

    168,98 g
    • Cukry:

      39,17 g
  • Tuky:

    68,16 g
  • Vláknina:

    28,70 g

Aktivita pro spálení:

370 kcal
46

minut jízdy na kole

35

minut běhu

110

minut uklízení





Podobné recepty

Bramborový salát

(16 hlasů)
1h a 5min
431 kJ

Fenyklový salát

(10 hlasů)
20min
152 kJ

Rýžový salát

(13 hlasů)
1h a 25min
639 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z batátů

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba