Prostreno.cz

Předkrm s mozzarellou

Jako patří k létu vychlazené svěží růžové víno, pochutnáte si v horkých dnech na jednom z klasických italských sýrů - mozzarelle. Je stejně čerstvý a osvěžující a nejčastěji se podává za studena s rajčaty. Receptů s tímto úžasným sýrem je ale mnohem víc. Zkuste tento na mozzarellu s pikantní chilli papričkou.

08.05.2011 lanvin
20min

20min příprava

0min vaření

905 kJ / 216 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Mozzarellu nakrájejte na plátky asi 1 cm. Rozložte na oválný talíř.
  2. Smetanu promíchejte se solí, pepřem a citronovou šťávou. Přelijte plátky sýra.
  3. Posypte nakrájenou chilli papričkou bez semínek a posypte citronovou kůrou. Nakonec pokapejte olivovým olejem.

TIP:

Mozzarella by se měla sníst hned v den nákupu, respektive do data spotřeby uvedeného na obalu. V chladničce ještě nějaký čas vydrží a můžete ji dát i do mrazáku, ovšem i s nálevem a při teplotě alespoň -18 °C.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    123,45 g
  • Sacharidy:

    49,23 g
    • Cukry:

      19,77 g
  • Tuky:

    145,22 g
  • Vláknina:

    9,30 g

Aktivita pro spálení:

568 kcal
71

minut jízdy na kole

54

minut běhu

169

minut uklízení





Podobné recepty

Bruschetta s rajčaty a bazalkou

(30 hlasů)
15min
363 kJ

Carpaccio z červené řepy a sýra

(21 hlasů)
1h a 20min
589 kJ

Cuketové roládky

(13 hlasů)
30min
465 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Předkrm s mozzarellou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba