Prostreno.cz

Carpaccio z červené řepy a sýra

Máte rádi carpaccio ze svíčkové nebo z lososa? Pak určitě zkuste i recept na carpaccio z červené řepy se sýrem.

1h a 20min

20min příprava

60min vaření

589 kJ / 140 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Zahřejte troubu na 190°C. Řepu omyjte a zabalte do dvojí vrstvy alobalu. Pečte doměkka v předehřáté troubě, připravte se, že to bude trvat nejméně hodinu. Že je řapa hotová poznáte tak, že by jí měla hladce projít špejle. Řepu si však můžete upéct i den předem.
  2. Oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rozdělte na talíře a nechte dochladnout.
  3. Smíchejte ingredience na zálivku. Řepu podávejte zakapanou zálivkou, posypanou omytou rukolou a natrhaným sýrem. Nakonec můžete carpaccio ozdobit piniovými oříšky.

TIP:

Červená řepa je známá jako prostředek k posílení imunitního systému, plná přírodních látek bránicích vzniku rakoviny. Ze všech druhů zeleniny má řepa snad nejvyšší obsah cukru - ve 100 g porci je ho přibližně lžička. Z hlediska výživy je čerstvě uvařená řepa stejně dobrým, ne-li lepším zdrojem živin než syrová. Obsahuje dokonce vyšší hladinu většiny minerálních látek, zejména draslíku, zachovává se i dostatek většiny vitamínů včetně vitaminu C a dochází pouze k nepatrnému úbytku kyseliny listové. Aby si však zachovala veškeré živiny a barvu, před tepelnou úpravou ji neloupejte.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,00 g
  • Sacharidy:

    54,00 g
    • Cukry:

      31,00 g
  • Tuky:

    92,10 g
  • Vláknina:

    13,00 g

Aktivita pro spálení:

316 kcal
39

minut jízdy na kole

30

minut běhu

94

minut uklízení





Podobné recepty

Salát z červené řepy

(30 hlasů)
15min
596 kJ

Řepa s avokádem

(21 hlasů)
15min
648 kJ

Salát s řepou a pomerančem

(26 hlasů)
15min
201 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Carpaccio z červené řepy a sýra

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba