Prostreno.cz

Zelenina s jogurtovým přelivem

Vařená zelenina s jogurtovým dresinkem.

10.03.2017 Mikeš
35min

20min příprava

15min vaření

225 kJ / 53 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jogurt dejte do misky, přidejte nasekaný tymián, prolisovaný česnek, jogurt podle chuti osolte, opepřete, promíchejte a dejte do lednice.
  2. Květák rozdělte na růžičky, očištěnou mrkev nakrájejte na kousky.
  3. Květák a mrkev dejte do vařící, osolené vody a zeleninu uvařte doměkka.
  4. Před koncem vaření přidejte k zelenině hrášek.
  5. Zeleninu podávejte s jogurtem.

TIP:

Pokud nemáte rádi tymián, použijte jinou bylinku, nebo stačí zelená petrželka.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,31 g
  • Sacharidy:

    99,45 g
    • Cukry:

      44,38 g
  • Tuky:

    12,01 g
  • Vláknina:

    26,96 g

Aktivita pro spálení:

158 kcal
19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení





Podobné recepty

Pomerančový salát

(4 hlasů)
30min
364 kJ

Salát z bílého zelí s chlebovými krutony

(5 hlasů)
35min
821 kJ

Salát s cizrnou

(9 hlasů)
20min
876 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zelenina s jogurtovým přelivem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba