Prostreno.cz

Jehněčí plec na šalotce

Jehněčí plec pečená s česnekem a šalotkou. Velmi jednoduchý a výborný velikonoční recept.

20.03.2017 lanvin
2h a 20min

20min příprava

2h a 0min vaření

1043 kJ / 249 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso osolte, opepřete, potřete prolisovaným česnekem, vytvarujte do válečku a ovažte potravinářským provázkem.
  2. Takto připravenou plec opečte ze všech stran v pánvi na oleji.
  3. Opečenou plec vyjměte a vložte do pekáčku.
  4. Kolem masa nasypte oloupanou, celou šalotku, celý pepř, podlijte vývarem a pečte v troubě předehřáté na 170 °C doměkka.
  5. Během pečení maso podlévejte a dle potřeby obracejte.
  6. Masovou omáčku zjemněte máslem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    393,30 g
  • Sacharidy:

    111,78 g
    • Cukry:

      23,46 g
  • Tuky:

    501,07 g
  • Vláknina:

    15,10 g

Aktivita pro spálení:

910 kcal
113

minut jízdy na kole

86

minut běhu

271

minut uklízení





Podobné recepty

Dušená jehněčí kýta se sušenými švestkami

(10 hlasů)
3h a 5min
650 kJ

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

(16 hlasů)
3h a 40min
1214 kJ

Dušené jehněčí se zeleninou

(5 hlasů)
4h a 45min
609 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí plec na šalotce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba