Prostreno.cz

Rýže s medvědím česnekem

Rizoto se zdravým medvědím česnekem.

04.04.2017 sun
45min

15min příprava

30min vaření

554 kJ / 132 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji zvolna restujte přibližně 1 minutu oloupaný česnek. Pak ho vyjměte a vyhoďte.
  2. Na olej nasypte rýži a 2 minuty míchejte.
  3. Pak k rýži nalijte naběračku vroucího vývaru a počkejte, až se vývar vstřebá.
  4. Potom teprve přilijte další naběračku vývaru a za stálého míchání postup opakujte, až bude rýže uvařená, ale ještě al dente (pevná na skus); to trvá přibližně 20 minut.
  5. Ke konci vaření vmíchejte do rýže nasekaný medvědí česnek.
  6. Podle potřeby dochuťte solí a limetkovou šťávou.

TIP:

Rizoto můžete před podáváním posypat strouhaným sýrem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,41 g
  • Sacharidy:

    354,45 g
    • Cukry:

      1,65 g
  • Tuky:

    52,77 g
  • Vláknina:

    6,30 g

Aktivita pro spálení:

451 kcal
56

minut jízdy na kole

42

minut běhu

134

minut uklízení





Podobné recepty

Těstovinová rýže s kuřetem

(17 hlasů)
45min
919 kJ

Rýže s kuřecím masem a olivami

(18 hlasů)
1h a 5min
721 kJ

Rýže s kuřecím masem

(15 hlasů)
1h a 5min
621 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rýže s medvědím česnekem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba