Prostreno.cz

Grilovaná zelenina

Skvělá, marinovaná, grilovaná zelenina.

05.04.2017 lentilka
1h a 30min

60min příprava

30min vaření

378 kJ / 90 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Lilek nakrájejte na plátky silné přibližně 3 cm. Měli by jste mít 8 plátků.
  2. Brambory povařte 5-8 minut v osolené vodě.
  3. Pokud použijete ke grilování dřevěné špejle, namočte je na hodinu do vody.
  4. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
  5. Ve velké míse smíchejte prolisovaný česnek, petržel, fenykl, citrónovou šťávu, tabasco a olivový olej.
  6. Zeleninu vložte do marinády a promíchejte ji, aby se marinádou obalila, nechte v chladu 30 minut.
  7. Vždy čtyři stonky chřestu položte vedle sebe a na dvou místech je propíchněte špejlemi.
  8. Na jiné špejle navlečte střídavě brambory a na další špejle lilek.
  9. Chřest grilujte přibližně 5 minut na každé straně, brambory a lilek z každé strany 8 minut.
  10. Hotovou zeleninu podle chuti osolte a opepřete.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,81 g
  • Sacharidy:

    445,02 g
    • Cukry:

      24,03 g
  • Tuky:

    91,52 g
  • Vláknina:

    66,17 g

Aktivita pro spálení:

685 kcal
85

minut jízdy na kole

65

minut běhu

204

minut uklízení





Podobné recepty

Salát se sýrem tofu

(1 hlasů)
40min
472 kJ

Penne salát

(3 hlasů)
40min
738 kJ

Pestrý těstovinový salát

(4 hlasů)
50min
730 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Grilovaná zelenina

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba